عنوان کامل پایان نامه : رضایت زناشویی زنان خوابگاه های دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی
۱-۶٫ متغیرها
متغیر مستقل: درمان طرحواره- محور است که توسط یانگ و همکارانش (۲۰۰۳-۱۹۹۰) توسعه یافته و یک درمان ترکیبی است.
متغیرهای وابسته: متغیرهای رضایت زناشویی، نحوه ارتباط، حمل تعارض و رابطه توسعه یافته و یک درمان ترکیبی است.
متغیرهای وابسته: متغیرهای زناشویی، نحوه ارتباط، حمل تعارض و رابطه جنسی هستند که توسطپرسشنامه رضایتزناشویی انریچ (ENRICH) اندازه گیری میشوند.
۱-۷٫ تعاریف مفهومی و عملیاتی واژگان اختصاصی
تعریف مفهومی رضایت زناشویی: حالتی از رضایت و خشنودی در ازدواج است که از جنبههای درون فردی، تجارب ذهنی خوشایند و از جنبه میان فردی، هماهنگی میان انتظارات یک فرد با طرف مقابل است که در زمینههای گوناگونی چون سبک زندگی، ارتباط، رابطهجنسی، درآمدو تصمیمگیری وجود دارد (برنشتاین و برنشتاین، ۱۹۸۶؛ ترجمه سهرابی، ۱۳۸۴؛ گاتمن و همکاران، ۱۹۹۳).
تعریف عملیاتی رضایت زناشویی: در این پژوهش «رضایت زناشویی»، نمرهای است که آزمودنیها در آزمون رضایت زناشویی انریچ (ENRICH) بدست میآورند.
ارتباط[۱]: عبارتست از فرآیندی که در طی آن زن و شوهر چه به صورت کلامی در قالب گفتار و چه به صورت غیر کلامی در قالب گوش دادن، تامل، حالت چهره و ژستهای مختلف با یکدیگر به تبادل احساسات یکدیگر میپردازند. یکی از راههای نگریستن بهساختار خانواده، توجه به الگوی ارتباطی زوجین، یعنی کانالهای ارتباطی است که از طریق آنها زن و شوهر با یکدیگر به تعامل مثبت میپردازند (فاورز[۲] و اولسون،[۳] ۱۹۹۶).
[۱] . Relation ship
[۲] . Fowers
[۳] . Olson
سوالات یا اهداف پایان نامه :
هدف کلی: هدف کلی اینتحقیق بررسی اثربخشی درمان براساس رویکرد طرحواره- محور بر افزایش رضایت زناشویی زنان است.
هدف کاربردی: بهرهگیری از راهبردهای درمانی رویکرد طرحواره- محور به منظور تغییر و اصلاح طرحوارههای ناکارآمد زنان متاهل و کمک به توانمندی آنان در ایجاد، حفظ و افزایش رضایتمندی در زندگی زناشویی.